Komende donderdag debat

Debat: Studentenstrijd: hoe nu verder?
Houden we aan het malieveld meer dan vieze schoenen over?

Donderdag 26 mei om 20:00 in de Klinker (van Broeckhuysenstraat 46, centrum van Nijmegen). Kom ook luisteren en spreken!

Posterdebat

Op 21 januari hebben we met 15.000 studenten en sympathisanten op het malieveld in de modder gestaan. Nog diezelfde dag verklaarden de betreffende politici, dat het protest niets zou uithalen en zij de afbraak van het onderwijs door zullen zetten. Sinds die dag is het, op een paar hoopgevende initiatieven na, oorverdovend stil van onze zijde.

Er zijn duizenden studenten, nu en in de volgende generaties, die hun studie niet meer zullen kunnen opbrengen, duizenden studenten die wilden studeren om zelf te leren, in plaats van behandeld te worden als een lopende band product, duizenden studenten die zich niet meer verder kunnen ontwikkelen via onderwijs omdat de doorstroom tussen mbo, hbo en wo wordt bemoeilijkt, duizenden docenten die hun baan zullen verliezen en een paar politici die dat allemaal hebben bedacht!
We zijn met genoeg om iets te kunnen veranderen, dus hoe pakken we dat aan?
Hoe het nu verder moet met het studentenprotest is de vraag die centraal staat in het debat. We zullen ter inleiding openen met een aantal sprekers die betrokken zijn, of zijn geweest, bij het organiseren van studentenprotest. Daarna is het woord aan de zaal en zullen we kijken welke ideeën er zijn en hoe we samen een vuist kunnen maken tegen de huidige bezuinigingen. Want uiteindelijk is het protest van ons, en zullen wij het zelf vorm moeten geven. Kom dus ook luisteren en spreken!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.