Doe mee met de spandoekenactie!

Op 26 mei organiseert KSNA een debat in het kader van studentenstrijd en verzet tegen de bezuinigingen. Bij debatteren alleen willen we het natuurlijk niet bij laten.
Dus laten we nu vast beginnen en van ons laten horen, of eigenlijk: zien!
Laten we zichtbaar maken dat onderwijs een recht is dat we ons niet laten afnemen! Spandoeken maken kan iedereen, en we weten ook allemaal wat ze betekenen: Dit beleid pikken we niet meer!

Keizer Karel trekt ten strijde voor beter onderwijs

Elke woensdag tot 26 mei zijn we in de pauze (12:30u) op de universiteit te vinden en kun je bij ons een spandoek komen maken. We beginnen 27 april op het Erasmusplein.

We hebben met ons spandoek alvast wat locaties bezocht om voor inspiratie te zorgen. Zie de foto’s onderaan!

Hoe doe je mee met de spandoekenwedstrijd?
*maak een spandoek. Dat kan je thuis doen, maar je kan de komende maand ook op woensdag middag om 12:30 langskomen op het Erasmusplein. Daar zal dan al het materiaal om spandoeken te maken aanwezig zijn.
*hang het spandoek ergens op. Dat kan op de campus zijn, aan je studentenhuis of flat, bij je ouders, je sportclub, favoriete café of waar je maar een mooie locatie ontdekt, en laat het spandoek daar zo lang mogelijk hangen.
*maak een foto van het spandoek op locatie en mail deze naar ksna@riseup.net. Wij plaatsen dan alle foto’s op de onze website.

Er vallen 3 prijzen te winnen:
* de beste leus
* het mooiste spandoek
* de meest spectaculaire locatie
De prijzen worden uitgereikt tijdens het debat.

Debat: Studentenstrijd: hoe nu verder?
Houden we aan het malieveld meer dan vieze schoenen over?

Op 21 januari hebben we met 15.000 studenten en sympathisanten op het malieveld in de modder gestaan. Nog diezelfde dag verklaarden de betreffende politici, dat het protest niets zou uithalen en zij de afbraak van het onderwijs door zullen zetten. Sinds die dag is het, op een paar hoopgevende initiatieven na, oorverdovend stil van onze zijde.

Er zijn duizenden studenten, nu en in de volgende generaties, die hun studie niet meer zullen kunnen opbrengen, duizenden studenten die wilden studeren om zelf te leren, in plaats van behandeld te worden als een lopende band product, duizenden studenten die zich niet meer verder kunnen ontwikkelen via onderwijs omdat de doorstroom tussen mbo, hbo en wo wordt bemoeilijkt, duizenden docenten die hun baan zullen verliezen en een paar politici die dat allemaal hebben bedacht!
We zijn met genoeg om iets te kunnen veranderen, dus hoe pakken we dat aan?
Hoe het nu verder moet met het studentenprotest is de vraag die centraal staat in het debat. We zullen ter inleiding openen met een aantal sprekers die betrokken zijn, of zijn geweest, bij het organiseren van studentenprotest. Daarna is het woord aan de zaal en zullen we kijken welke ideeën er zijn en hoe we samen een vuist kunnen maken tegen de huidige bezuinigingen. Want uiteindelijk is het protest van ons, en zullen wij het zelf vorm moeten geven. Kom dus ook luisteren en spreken!

Actieshot in de Refter
Luchtbrug
Batavierenrace tegen bezuinigingen
Boze bèta's
Keizer Karel
DUO kantoor Nijmegen
Ook een groter spandoek is welkom
Lege terassen wegens geldnood?
Marieke voor beter onderwijs
Zoek het spandoek

Laten we onze (studie) omgeving zelf vorm geven!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s