Wij, Kritische Studenten Nijmegen Arnhem, steunen de hongerstakers in hun strijd voor erkenning, want een aanval op 1 van ons is een aanval op ons allen!(update: 100 hongerstakers in kritieke toestand opgenomen in ziekenhuizen)

Humanitaire crisis in Griekenland

300 migranten zijn in hongerstaking

Op 25 januari, zijn 300 migranten in Griekenland de grootste hongerstaking van Europa gestart. Een hongerstaking die niet plaats moest vinden, maar er toch is. De migranten eisen iets wat simpel is namelijk erkenning van hun bestaan. Het zijn mensen met goede bedoelingen die meer dan 10 jaar in Griekanland leven en werken. Door de rascistische wetgeving en de offensieve economische crisis zijn de migranten hun legale status kwijt geraakt. Door de offensief van de autoritaire Griekse regering hebben de migranten een leven van onzichtbaarheid en angst.

Door gebrek aan erkenning zijn de migranten kwetsbaar voor uitbuiting en armoede door werkgevers. Ze zijn in staat van semi slavernij, zij zijn beroofd van elke vorm van sociale zekerheid door een asociale onzekerheid. Omdat ze geen ‘legale’ documenten(waarom heeft een mens uberhaupt een document nodig om te bestaan) hebben leven zij constant in angst om uitgezet te worden naar land van herkomst. Vele van hen zijn asielzoekers. De situatie wordt erger door constante rascistische offensief door de Griekse propagande media en groeiende rascistische aanvallen op migranten.

De hongerstakers vechten met het enige wat ze hebben; namelijk hun leven. Zij die vechten voor hun leven eisen erkenning en gelijke rechten van alle migranten.
Humanitaire crisis komt steeds dichterbij in Griekenland, op dit moment zijn tientallen hongerstakers meer dan, met nadruk meer dan 10 kilo’s afgevallen en de broeders en zusters lijden door infecties. De conditie van hun gezondheid is kritisch en velen van hen liggen in ziekenhuizen(op dit moment 75 migrant!) . Op het zelfde moment, de autoritaire regering van Griekenland bedreigd de 300(en natuurlijk meerdere migranten) met vijandigheid, door angst in de samenleving te brengen door valse berichtgeving over de 300 migranten die in hongerstaking zijn en de zogenaamde ‘regering’ van Griekenland probeert mensen tegen migranten te laten keren. De zogenaamde regerende volksvertegenwoordigers van Griekenland weigert elke vorm van discussie en dialoog met de hongerstakers en bedreigt hen met uitzetten.

Waar de hongerstakers kan rekenen is onze solidairteit van strijd. De steeds groeiende internationale sociale beweging inclusief leden van de academische gemeenschap, steunen de hongerstakende medemensen in hun strijd voor erkenning.

Wij, kritische Studenten Nijmegen Arnhem, steunen de hongerstakers in hun strijd voor erkenning, want een aanval op 1 van ons is een aanval op ons allen!

Voor support/informatie:

Mail: 300hungerstrike@gmail.com

Site: http://hungerstrike300.espivblogs.net/call-for-solidarity

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Wij, Kritische Studenten Nijmegen Arnhem, steunen de hongerstakers in hun strijd voor erkenning, want een aanval op 1 van ons is een aanval op ons allen!(update: 100 hongerstakers in kritieke toestand opgenomen in ziekenhuizen)

  1. a.el mokdad says:

    Hongerstaking uit protest tegen het misbruik en laster van de GGZ GGZNijmeegesebaan‏‏‏‏

    Ik ben Ali uit Nijmegen. Ik ben in hongerstaking vanaf 23 augustus. Ik ben nu 30 dagen in hongerstaking omdat GGz Nijmeegse baan aangifte tegen mij heeft gedaan bij de politie. Omdat ze zeggen dat ik personeel (behandelaar en psychiater)heb bedreigd.Ik wilde een tolk bij een gesprek met Sandra Huijgens en de vertrouwenspersoon omdat zij mij verkeerd begrijpen. Zij wilden dit niet. En dan na een maand kreeg ik een brief dat zij aangifte hebben gedaan bij de politie. Ik heb de politie zelf gevaagd om informatie en ook mijn begeleiding heeft het twee keer gevraagd. De politie gaf mij ook geen infomatie. Ik heb aan iedereen hulp gevraagd omdat ik dodelijk bang ben. Niemand heeft mij geholpen. Ik blijf nu in hongerstaking tot overlijden of probleemoplossing anders spijtig voor mij omdat ik nooit heb bedreigd. Dat weet ik voor 100% zeker. Ik blijf doorgaan tot overlijden. Graag mij helpen. d.d. 21 september 2011. Als ik overlijd door de hongerstaking komt dat door de ggz en de aangite die niet waar is.Ik heb nooit iets gedaan.

    In de klacht dat ik hem dreigde, dr. Julie 26, 2009, met de vlag op deze datum heb ik af geworden voor de behandeling en Julie 26. Ook is zondag op het einde van de week, en de dreiging in de 31 maart 2011 ,ik beb geen afspraak ,
    Hoe kan de bedreiging wordt door mij en ik heb ze niet zien, en sprak zonder een belangrijk of samen met anderen aan bewijs, gegenereerd als contactpersoon op de vingers van de hand een voor te bereiden, en ik ben een beetje te vaak uit het huis van de intensiteit van de angst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s