Verslag van een kritische student ter plaatse over de bezetting in Utrecht

Verslag van een kritische student ter plaatse;

“Op woensdag 9 februari is er een collectief geweest die een gebouw van de universiteit van Utrecht heeft bezet om een platform te bieden die een open karakter heeft om samen een protest op te bouwen tegen de bezuinigingen en verder. Met verantwoordelijkheid natuurlijk, want na afloop werd het hele monumentale pand spic en span overgedragen!

Struggle!

Er waren mensen met verschillende achtergronden aanwezig zoals; arbeiders, arbeiders die studeren, studenten, activisten, activistische studenten, mensen uit de kraakbeweging die werken en activistisch bezig zijn, docenten, migranten….

3 dagen lang waren er plenaire vergaderingen waar iedereen kon deelnemen, een studie ruimte waar studenten rustig konden studeren, een stand voor een lekkere ontbijt, koffie en thee, warme maaltijd, lessen vielen niet uit!, maar is verplaatst naar een andere locatie, een media ruimte voor perberichten, web radio, debatten, docu’s, lezingen, een info-stand, krav maga beoefenen, sprekers van mbo/hbo/uni studenten, sprekers uit wetenschapsfilosofie, sprekers van bijvoorbeeld uit Iran, Azerbeidzjan en een Porto Ricaanse docent, studenten kwamen spreken en uitleggen wat voor karakter de studenten protesten van 3 maanden geleden hadden in Porto Rico.

Genoeg inspiratie en motivatie om mee te participeren, mee te denken en mee te helpen. En dat is ook gebeurt. 3 dagen lang liepen er mensen, uit alle hoeken naar binnen uit nieuwsgierigheid, om te begrijpen, om mee te helpen, om elkaar te vinden, met mekaar te discussiëren over alternatieven, om verder te gaan dan enkele bezettingen.

Wat wel opmerkelijk was, is dat men ook moet weten dat er studenten zijn die hun opleiding voorbij hebben laten gaan om voor anderen op te komen en om er actief mee bezig te zijn. Dit raakt een gevoelige snaar die wel verteld mag worden. In de zin van dat men hun verplichtingen opzij deden en men zich een morele plicht hebben gegeven om voor anderen in te zetten, te informeren, om “bruggen te bouwen” in een gemeenschap, om erbij te zijn als het gaat om protest tegen de zogenaamde volksvertegenwoordigers van een gemeenschap die een offensief zijn gestart naar een gemeenschap toe.”

Een opmerkelijke speech van een kritische mbo-student tijdens een programma die plaatsvond tijdens de bezetting;

“Beste zusters en broeders,

Ik maak me zorgen. Ik maak me zorgen, omdat mijn toekomst en die van tienduizenden mede studenten en nog eens duizenden docenten en vele anderen zoals arbeiders, jongeren, migranten, werklozen, worden bepaald door zogenaamde volksvertegenwoordigers die willen gaan bezuinigen. Die visuele oplichtings-crisis(economische crisis) hebben wij niet veroorzaakt beste zusters en broeders!

Waarom zou wij moeten accepteren om ervoor te boeten voor een opgelegde visuele-crisis die wij niet hebben veroorzaakt. Die zogenaamde crisis is veroorzaakt door walgelijke hebberige varkens met een elite-drang met maatpakken en witte boorden, waarom zou ik accepteren dat ze nog steeds genieten van hun riante bonussen, terwijl delen in onze samenleving onder de armoedegrens leven, terwijl mensen op straat leven die geen dak boven hun hoofd hebben, terwijl mensen worden vast gezet en terug worden gestuurd naar land van herkomst, waar oorlog is, armoede, repressie die veroorzaakt zijn door de zelfde hebberige varkens en zogenaamde volksvertegenwoordigers. Dit accepteer ik niet!

Die zogenaamde volksvertegenwoordigers die de bezuinigingen willen doorvoeren zijn een offensief zijn gestart naar de samenleving toe, een offensief die totaal geen morele waarde heeft, maar eerder een fascistische kenmerkende repressie is die ervoor heeft gezorgd en nog steeds voor zorgt dat de kloof tussen de zwakkeren van de samenleving(in de ogen van de bourgeoisie-elite) en de elite worden vergroot en de macht van de elite meer wordt vastgesteld, meer discrimineerd, meer uitsluit, meer verdeling kweekt in een samenleving meer controle uitoefend in de media en onterecht criminaliseerd(studentenaxtie 21-01), meer oorlog voert, meer “steelt”(zogenaamde bezuinigingen) van de samenleving die zij vertegenwoordigen. Het is een morele plicht van mezelf om hierin in verzet te komen! Genoeg is genoeg!

Over de zorgen die ik uitspreek, bedoel ik ermee dat er gevolgen zijn door de bezuinigingen die de zogenaamde volksvertegenwoordigers willen gaan invoeren.

Ik volg een mbo-opleiding niveau 4.

Uitleg over m’n zorgen;

Voordat ik m’n laatste jaar kan afmaken ben ik dan al 30. Door de bezuinigingen zal ik deze laatste jaar van m’n opleiding, die cruciaal is voor een goede afronding, zelf moeten betalen. Dat gaat duizenden euro’s kosten die ik simpelweg niet kan ophoesten met een mager inkomen van de stuffie en daarvan onderhoud ik ook nog s een gezin die leeft van een voedselpakket en een paar lullige tientjes per week.

Dus een goede afronding van de opleiding is deels bepalend voor m’n toekomst, het is een onderdeel van m’n ideaal, mijn houvast, daar hoor je vanaf te blijven vuile fascisten!! Jullie fucken mijn toekomst en die van anderen!

Er zijn tienduizenden mbo’ers die 30 jaar of ouder zijn. Tienduizenden! Door de bezuinigingen(170 miljoen, 30-plus maatregel) gaan tienduizenden mbo’ers hun opleiding zelf betalen. Tevenskomen 3000 banen in gevaar in het mbo, dat voor sommige docenten hun toekomsten wordt bepaald. Dit weiger ik te accepteren!

Op school;

Op school heb ik met docenten gepraat, hoe ze erover denken als het gaat om bezuingingen. Er speelt onvrede onder de docenten, maar ook een hulpkreet naar andere studenten in het hogere onderwijs, tevens vinden de docenten waar ik op school zit, jammer dat mbo’ers nauwelijks ovrede uiten als het gaat om bezuinigingen in het onderwijs. Hier wou ik aan werken met mede-studenten, dat mede-studenten bewuster van worden wat er om hun heen speelt en samen met de studenten van het hoger onderwijs om een krachtige en vurige vuist te tonen die gehoord en gevoeld moet worden tot in de 2de kamer in de zogenaamde “stad van de rechten”.

Daar heeft de bankdirecteur mr. Pinxteren,die een nevenfunctie vervult als een vvd raadslid, en een vestigingsmanager Dick Folmer, die slijmt bij iedere bezoek die wordt gebracht door een hogere pief, kennis van genomen van waar ik me mee bezig hield. De vestigingsmanager heeft mij herhaaldelijk bedreigd dat het me tegen zou keren. Toch ging ik hiermee door en enige weken later had ik een gesprek met de directeur en de vestigingsmanager en mij werdt verteld dat als ik vanaf dat moment door zou gaan dat ik van de opleiding wordt weggehaald.

Daar bedoel ik mee met fascistische kenmerken! Daar bedoel ik mee dat er een offensief is gestart, die koste wat het kost tegengehouden moet worden wanneer mensen hun meningen worden ontnomen of worden bemoeilijkt wanneer ze anderen bewuster willen maken.

Beste broeders en zusters, het wordt tijd dat docenten, vmbo’ers, mbo’ers, universiteits en hogeschool studenten samen gaan verzetten met de rest van de samenleving die slachtoffers zijn geworden van een offensief die de zogenaamde volksvertegenwoordigers zijn gestart!!

No Pasaran tegen de bezuinigingen!
Edi bese! Basta! Genoeg is genoeg!”

Wordt vervolgd……

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s