4 feb: Studentendemo Amsterdam

Studenten demonstreren vrijdag 4 februari in Amsterdam tegen bezuinigingen hoger onderwijs.

Na de grote landelijke manifestatie 21 januari op het Malieveld gaan studenten wederom de straat op in Amsterdam. Comité SOS organiseert een demonstratie vanaf het Binnengasthuis, de voornaamste UvA-locatie, langs verschillende faculteiten. Na de manifestatie op het Malieveld heeft het kabinet enkele kleine wijzigingen aangebracht in de bezuinigingen. De studenten willen met deze demonstratie aangeven dat álle bezuinigingen op hoger onderwijs van tafel moeten en dat ze door zullen blijven gaan met actievoeren totdat dit doel is bereikt. Goed hoger onderwijs is een recht waaraan niet te tornen valt.

 

De demonstratie vangt aan op het Binnengasthuisterrein om 3 uur. Jeroen van der Starre van Comité SOS zal hier een toespraak houden over de impact van de bezuinigingen en waarom die gestopt dienen te worden. Hierna trekken de studenten naar het Spinhuis, waar een docent en een student van de faculteit FMG spreken over hoe de reeds bestaande onderfinanciëring van het hoger onderwijs doorwerkt op lokaal niveau.

Via het PC Hoofthuis trekken de studenten naar het Maagdenhuis, waar wederom twee studenten de demonstranten toe zullen spreken. Hier spreekt Leon Botter, voorzitter van ROOD, jong in de SP, en Sam de Nijs over de bezuinigingen en het verzet daartegen. De demonstratie vervolgt hierop zijn route naar de Oudemanhuispoort, waar deze beeïndigd zal worden.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s